2 Mart 2014 Pazar

202-) Aldatma Güven Eksikliğidir..

Aldatma özgüven eksikliğidir.
Hep merak etmişimdir, neden elindekine sahip çıkamaz insan? Neden aldatır ve neden aldatılır? Elde etmek için onca uğraştan sonra, nasıl olur da her şeyi kaybetmeyi göze alabilir insan? Sevdiğiniz sizin olunca, onu değersizleştiren nedir? Hızlı başlamış bir ilişki, çabuk elde edilişin kabusunu mu yaşar aldatılmışlıkla? Aldatmaması için elde edilmek zorlaştırılmalı mıdır? Neden aldatır insan ve neden aldatılır? İkisi aynı soru mudur? İki soru da aynı kapıya mı çıkar? Yoksa açılan kapılar çok mu uzaktır birbirine?

Neden aldatır yahut aldatılır insan biliyor musunuz?
• Birine taşıyabileceğinden fazla değer verirseniz, bu sizin aldatılmanız için ilk ve büyük nedendir. Değer verdiğiniz kişi, kendi ailesinde yeterli kadar sevgi ve saygı görmemişse, öz saygı ve öz sevgisi yeterince gelişmediğinden ihanet kaçınılmazdır. Uygun zaman, mekân ve insan aranır. Uygun zaman, uygun mekân ve uygun kişi bir araya geldiğinde aldatılırsınız.
• Kendinize hak ettiğiniz değeri vermek durumundasınız. Şayet siz hak ettiğiniz sevgi ve saygıyı kendinize göstermezseniz, başkası neden size hak ettiğiniz sevgi ve saygıyı göstersin ki...
• Kişilerin aile tarzları ve yetiştirilme şekilleri önemlidir. Bir kızın annesi, babasına ne kadar saygı gösteriyorsa; kız, kocasına aynı saygıyı gösterecektir. Davul bile dengi dengine denir ya...
• İlişkilerdeki şiddetli kavgalar, maskelerin düştüğü andır. İnsan sinirlendiğine ve ağladığında maskesini çıkaracaktır. Şiddetli kavgalar, neden aldatıldığınız veya aldatılacağınızın ipuçlarını vermektedir.
• Karşınızdaki kişinin istekleri oldukça önemlidir. Şayet istekleri sizin karşılayabileceğinizden fazla ise problem vardır. Bu istekler hala tekrarlanıyorsa, aldatılabilirsiniz.
• Hayatta hiçbir şey birden bire olmaz. O kadar çok belirtisi vardır ki... Fiziksel kusur buluyorsa sevgiliniz, ciddi bir problem başlıyor demektir ve çoğunlukla fiziksel kusur devamında aldatılmayı getirir.
• Aldatmanın temeli bakış açısına dayanır. Farkındalığınız artıkça, hayattan ne istediğinizi bilirsiniz. Bilinçli tercihler, ulaşılan sonuçları korumak için yeterlidir çoğunlukla. Bilinçli tercihle, aldatılmayı tercih etmemiş oluyorsunuz ki, bu farkındalık durumunuzla doğrudan ilişkilidir.
• İnsan, içinde bir şeytan ve bir melek taşır, unutma! Ne zaman hangisi olacağını bilemezsin. Bunu anlamak için dikkatli bir gözlemci olmalısın.
• Aldatıldığınızda yapmanız gereken davranış ayrılmak olmalıdır. Aldatılmak, ilişkiye temizlenmesi oldukça zor bir leke bırakır. Çoğu kez ayrılık bile temizleyemez bu lekeyi. Lekeyi temizlemeye çalışmayın. Elbiseyi çıkarın.
• Tepkilerinizi yerinde ve zamanında verin. Beklemeyin, acımayın, unutmayın.

Ayrıldınız, peki şimdi ne yapacaksınız. Önce kendi içinizde, onu ve onunla sizi aldatanları affedeceksiniz. Tüm benliğinizle affedeceksiniz. Sonra yaşama daha doğru ve daha temiz bir şekilde devam edeceksiniz. Allah’a sizi hak edecek ve sizin hak ettiğiniz kişilerle tanıştırması için dua edeceksiniz. Ve yaşam küçük sürprizlerini bir süre sonra karşınıza çıkaracaktır. Yeter ki siz isteyin. Unutmayın ki, şu andaki mutsuzluğunuz önce ki yanlış tercihlerinizin sonucudur. Şayet bu tercihleri devam ettirirseniz, mutsuz olmanız kaçınılmaz olacaktır.

Çoğu aldatılmada, aldatılan kişi mutsuzdur mutlaka. Ama asıl aldatandır mutsuz olan. İçsel problemleri vardır. Öz saygısını yitirmiştir. Öz benliğinde ciddi yaralar vardır. Eksik büyümüştür aldatanlar ve aldatarak tamamlamaya çalışırlar eksikliklerini. Oysa bilmezleri her aldatılmışlık, deliği daha da büyütür. Aldatılan bu yazıyı 2 defa, aldatılamayan 1 defa okur. Şayet tekrar okumak isterseniz bu yazıyı. Bilin ki geçmişte bir yerlerde, gizli kalmış bir aldatılmışlık vardır. Siz bilmeseniz bile, bilinçaltınız mutlaka bilir aldatılmışlığı. Aslında herkes kendini aldatır.

Siran Kaleli
Psikolojik Danışman

2 yorum:

  1. Merhaba Alara hanım sayfanızla Yeni tanıştım çok beğendim. Bende defalarca aldatıldım ve sonunda ayrılmaya karar verdim ama 3 tane küçük çocuğum var ve eşimi. Pişman olacağını düşünüyorum onun bu yanlıştan dönmesi ve o kadını bırakması için ne yapabilirim tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun. 13.konudan fayda görebilirsiniz, bir çok kardeşimiz fayda gördü çünkü. YA CAMİ YA VEDUD yada YA VEDUDU YA CAMİ olarak bolca okuyun, orada sayıları var zaten. Jüpiter ve güneş gezegeninden faydalanın. 48.konuda var. Sevgiler..

      Sil